De Teufel Cage is een gaming headset en daarmee gefocust op gamers. Maar het is niet slechts een gaming headset; de Cage heeft namelijk wat handige, interessante features.

Teufel is zo aardig geweest om mij deze gaming headset te laten testen de afgelopen weken en in deze review vertel ik over mijn ervaring met de Cage.

Specificaties

Op het eerste gezicht lijkt de Cage een mooie, standaard gaming headset te zijn met features als 7.1 sound, over ear cups en ondersteuning voor PC en console maar ook mobile devices. Maar omdat het Teufel betreft kun je behoorlijk wat verwachten van kwaliteit en afwerking.

Bouw

De verpakking ziet er al veelbelovend uit. Voornamelijk zwart met rode details. Niet te opvallend, gewoon strak. De headset ligt knus in een inleg in de doos, met accessoires daaronder. Een mooi plaatje; het contrast tussen de zwarte inleg, zwarte headset en de rode binnenkant van de doos.

De accessoires betreffen een losse microfoon, een 3,5mm jack kabel en een USB naar micro USB kabel.

De headset zelf is een lust voor het oog. Het design is anders dan de gaming headsets die ik eerder heb gereviewed. Veel minder ‘in your face’ en een stuk degelijker. Waar veel fabrikanten van gaming headsets gaan voor een aggressief, uitbundig design met felle kleuren of aggressieve accenten, heeft Teufel de Cage een aggressieve uitstraling gegeven op een andere manier. Stoer zwart, aluminium accenten en gewoon een dikke headset vanuit elke hoek.

De Cage is, ondanks zijn massieve uitstraling, lichtgewicht en zeer handzaam. De earcups zijn flexibel genoeg om te volledig plat te vouwen en de headset prettig compact te maken. Ik draag hem op bijna de wijdste stand en dat wil best wat zeggen. Ik draag bijna alle gaming headsets op de wijdste stand en heb er  al een paar gehad waarbij dat zelfs nog te strak zat.

Het grote scroll-wiel is fijn in gebruik. Bediening op een headset is vaak klein en priegelig en onhandig in gebruik. Het scroll-wiel van de Cage is daarentegen fors en makkelijk te vinden.

Er zit een microfoonaansluiting aan beide kanten van de headset. Opvallend is dat de microfoon halverwege de earcup ingeplugd word. Doorgaans zit de microfoonaansluiting helemaal aan de onderkant van de earcup. Niet storend, wel opvallend.

40-mm HD drivers
USB & 3.5mm aansluiting
Microfoon zowel rechts als links te plaatsen
Tegelijkertijd gamen en muziek luisteren via de telefoon
Grote oorschelpen
Knoppen en regelaars op de tast te bedienen

In gebruik

Ik heb de Cage allereerst getest met het luisteren van muziek. Gaming headsets staan er niet per se bekend om een goede afstelling te hebben om te kunnen genieten van muziek, zoals non-gaming headsets dat doen. Maar dit is Teufel! Dat moet toch wel goed zitten?

En dat zit het zeker.

Het is een genot om muziek te luisteren met de Cage. Rechtstreeks uit de doos klinkt de Cage neutraal. De bass blijft rustig en is niet extreem aanwezig. Alhoewel ik voornamelijk bass-heavy muziek luister vond ik de default settings van de Cage zeker niet teleur stellen.

Voor wie de sound van de Cage wil tunen is er de software waarin je naar hartelust kunt spelen met sliders om jouw favoriete sound te creëren.

Een paar korte telefoongesprekken met de Cage toonden aan dat het wel snor zit met de kwaliteit van de microfoon. Ik was volgens degene aan de andere kant van de lijn prima te verstaan; luid genoeg en helder.

De Cage beschikt over een virtuele 7.1 surround sound die het voornamelijk in games goed doet. Het geluid word ruimer weergegeven, duh, en het draagt bij aan de game-ervaring. Actie scenes, explosies, geweerschoten en dergelijke klinken vol en krachtig. Ik ben blij dat de bass niet zo in your face is, ik vind het perfect zo voor gaming.

De Cage is, ondanks zijn massieve uitstraling, lichtgewicht en zeer handzaam

@masters.of.tech

Conclusie

Er hangt een flink prijskaartje aan de Teufel Cage gaming headset. En de Cage moet concurreren met headsets van merken die zich enkel focusen op gamers en gaming. Dat is geen gemakkelijke opgave, maar de Cage staat zijn mannetje. Helemaal op het gebied van muziekweergave was ik echt verbaasd over de kwaliteit. Het zal ongetwijfeld te maken hebben met de audio roots van Teufel en mij hoor je niet klagen.

De Cage is een headset die ik de hele dag op zou kunnen houden voor voornamelijk het luisteren naar muziek, maar ook zeker tijdens het gamen.

De software doet wat het moet doen, maar oogt wat oudbollig. Ik vond het niet vervelend maar ik kan me voorstellen dat het tegenvalt, zeker omdat de Cage zelf zo perfect is afgewerkt. De mix van metaal en plastic voelt premium en zorgt ervoor dat het een forse, stevige headset is. Er is genoeg flexibiliteit in de band waardoor de earcups goed aansluiten maar niet knellen. De kussens zijn zacht genoeg om de headset voor langere tijd te dragen.

De Teufel Cage is al met al een indrukwekkende en uitstekend gebalanceerde headset. Het is vooral een benoemenswaardige stap in wereld van gaming headsets. Een goede gaming headset zonder in te leveren op de kwaliteit van muziekweergave.

Design

90%

Comfort

80%

Sound

85%

Wil je meer weten? Klik dan op onderstaande link om naar de productpagina van de Teufel Cage te gaan.

Leave a Reply